Link

Succé för Girls Futsal Cup

Den 21 september arrangerade SvFF/Alla är olika - olika är bra, tillsammans med sin partner adidas, en futsalturnering för endast tjejer. Alla 24 distrikt fick anmäla minst ett lag. Resultatet blev 22 lag från 14 distrikt som deltog och framtidens futsalstjärnor bjöd på stor underhållning i Solnahallen i Stockholm.

Under våren diskuterade adidas och SvFF/Alla är olika - olika bra möjligheterna att skapa fler arrangemang för tjejer. Eftersom futsal är en av världens snabbast växande sporter, föll valet på det, då den växt något enormt de senaste åren. Det är ett eget spel, en egen sport och den växer i både antalet utövare, åskådare och fans. På tjejsidan har den de senaste tio åren gått från 12 000 registrerade spelare till drygt 60 000.

I slutet av maj sände SvFF live via sin Facebooksida, tillsammans med Pia Sundhage (nuvarande förbundskapten för Brasiliens damlandslag) och SvFFs CSR-ansvariga Sevana Ghadimi, för att lotta vilka lag som skulle få delta i turneringen. I det fall ett distrikt inte hade någon förening som hade möjlighet att delta, lottades den platsen slumpmässigt ut till en förening från annat distrikt.

- En mycket bra arrangerad cup med spännande upplägg i och med lottning av deltagande lag. Det var överlag en jämn nivå på lagen. Turneringen kändes avspänd i meningen att vi inte behövde administrera en massa inför varje match, säger Kicki Rassing, ledare IFK Visby.

Girls Futsal Cup

Denna dag var fylld av glädje, gemenskap och fantastiska prestationer. Utöver SvFFs generalsekreterare Håkan Sjöstrand, fanns även de svenska futsalstjärnorna Daniella Chamoun, Susan Varli och Nazanin Vaseghpanah på plats, samt DJ från NRJ – HIT MUSIC ONLY. Innan slutspelsmatcherna fick tjejerna se och höra Sveriges Soul & Rnb drottning Cherrie uppträda med bland annat låtarna ’’MAMI’’ och ’’163 För Evigt’’. En fantastisk inramning.

- Man måste berömma all den personal som var på plats från SvFF och adidas. De fick verkligen spelare och ledare att känna sig i centrum. Att sedan SvFFs generalsekreterare Håkan Sjöstrand höll tal och stannade för att titta på tjejerna var grädde på moset. Stort engagemang från väldigt många får bli min sammanfattning, säger Rolf Andersson ledare Stockholm United FF.

Lagen

De 22 lagen som hade tagit sig till Solnahallen var:

 • Gestrikland - Kungsgårdens SK F-15/16
 • Gotland - IFK Visby F03 och P18 IK
 • Göteborg - Älvängens IK
 • Halland - Oskarströms IS
 • Medelpad – Sundsvalls DFF Plus
 • Norrbotten - Unbyns IF
 • Skåne - Skegrie BK F03-04
 • Stockholm - Vasalunds IF, Hammarby IF FF, Järla IF FK, IF Brommapojkarna F02-04, Stockholm United FF och Nacka Juniors
 • Södermanland - DFK Värmbol F-16
 • Värmland - QBIK
 • Västergötland - Borås AIK F16 och Våmbs IF F03
 • Västmanland - IFK Västerås F01/03 och Skiljebo SK junior
 • Örebro - Adolfsbergs IK
 • Östergötland – Kustbollen

 

Stockholm United FF drog längsta strået

I finalen möttes Stockholm United FF – Älvängens IK. Det skulle bli en mycket jämn match och en fin futsal från båda lagen. Efter full tid stod det 2-2 och matchen skulle avgöras på straffar. Stockholm United, med skyttedrottningarna Felicia Edström och Melinda Edström, som gjorde tio mål vardera, vann till slut straffläggningen. Turneringens mål stod Stockholm United också för. Ett magiskt vänsterskott från distans i krysset, signerat klubbens brasilianska spelare Aline Brasileiro.

Se alla resultat här.

Ett stort tack till alla fantastiska spelare, ledare och domare, utan er hade detta inte varit möjligt. Svenska Fotbollförbundet/Alla är olika - olika är bra vill rikta ett stort tack till adidas för ytterligare ett fantastiskt samarbete. Tack till NRJ – HIT MUSIC ONLY för musiken och ett stort tack till fantastiska Cherrie för framträdandet.

Denna dag filmades och inom kort kommer den att komma upp på svenskfotboll.se och SvFFs Facebooksida, svensk fotboll. Håll utkik!

Foto: Lars Stegnell