Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Pär Lernström leder Fotbollsgalan 2019

Ett fantastiskt fotbollsår ska summeras på Fotbollsgalan den 11 november. I år leds galan på Hovet av Pär Lernström, medan Frida Nordstrand är på plats live med herrlandslaget på Cypern. Nu kan du dessutom köpa biljetter för att vara med och hylla svensk fotboll.

2019 har varit ett fantastiskt år för svensk fotboll. Som bekant gjorde bland annat damlandslaget stor succé under fotbolls-VM i Frankrike och tog brons. En framgång som självklart kommer uppmärksammas stort under Fotbollsgalan den 11 november.

Programledare för årets gala är Pär Lernström som även ledde Fotbollsgalan 2012.

- Som stor fotbollsfantast känns det både otroligt kul och hedrande att få leda Fotbollsgalan. Speciellt efter det fantastiska fotbollsår vi haft med bland annat sommarens VM-brons, säger Pär Lernström.

Stjärnorna från damlandslaget närvarar på plats på Hovet för att ta emot publikens hyllningar och för att prisas för sina insatser under 2019, precis som de nyblivna allsvenska vinnarlagen. Herrlandslaget har avgörande EM-kvalmatcher mot Rumänien och Färöarna bara några dagar efter galan och befinner sig på Cypern. Frida Nordstrand är med live från träningslägret tillsammans med herrlandslaget.

- 2019 har varit ett mycket speciellt fotbollsår. Vi kommer att minnas tillbaka och hylla våra VM-hjältar, våra svenska mästare och lyfta fram några av våra största legendarer, samtidigt som vi befinner oss mitt i ett brinnande och avgörande EM-kval, säger TV4 & C Mores sportchef Erik Westberg, som är exekutiv producent för Fotbollsgalan.

Under Fotbollsgalan prisas årets bästa målvakt, försvarare, mittfältare och anfallare prisas, och Fotbollskanalens hederspris utses. Galan avslutas med att Guldbollen och Diamantbollen delas ut till årets bästa svenska dam- och herrspelare 2019. I fjol gick priserna till Nilla Fischer och Victor Nilsson Lindelöf.

Fotbollsgalan kommer att äga rum den 11 november klockan 20:00 och kommer också att sändas på TV4 och TV4 Play.