Link

Herrlandslaget laddar upp på Cypern

Herrlandslaget kommer att ladda upp på Cypern inför den mycket viktiga avslutningen i EM-kvalet. Janne Anderssons landslag kommer att samlas på Cypern måndagen den 11 november innan kvalmatchen mot Rumänien.
- På Cypern får vi bästa tänkbara förutsättningar inför årets två viktigaste matcher, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Efter fyra viktiga poäng mot Malta och Spanien har herrlandslaget nu bara två matcher kvar av EM-kvalet. Sverige ligger på en andraplats - och en direktplats till EM - i tabellen med Rumänien en poäng bakom och Norge fyra poäng bakom. 

Det är med andra ord två mycket viktiga EM-kvalmatcher mot Rumänien och Färöarna som väntar och avslutar hela EM-kvalet. Därför har man valt att inleda årets sista samling på Cypern.

- Vi har årets två viktigaste matcher framför oss. Då handlar det om att ha bästa tänkbara förberedelser. Givet det så kommer vi förlägga uppladdningen inför matchen mot Rumänien på Cypern. Där får vi väldigt bra förutsättningar både gällande väder, resor, träningsmöjligheter, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand fyller i: 

- Vi vill ge herrlandslaget så bra sportsliga förutsättningar som möjligt inför den avgörande matchen mot Rumänien borta. Laget kommer därför att samlas och ladda upp på Cypern, det ger oss både utmärkta träningsförhållanden och mer tid tillsammans, eftersom vi inte behöver resa lika långt.

Att herrlandslaget laddar upp på Cypern betyder också att de inte kommer att vara på plats i Hovet på Fotbollsgalan den 11 november. 

- Tillsammans med TV4 har vi hittat ett upplägg där spelarna ändå medverkar i galan från Cypern. Jag är övertygad om att det kommer att göra tv-sändningen ännu bättre, med en live-närvaro från landslagets uppladdning inför upplösningen av EM-kvalet, säger Håkan Sjöstrand.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo