Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Föreningssymposium i Skövde

Västergötlands FF arrangerar i januari varje år ett symposium för tränare, ledare och domare. I samband med det arrangeras även föreningssymposiet som riktar sig mot organisationsledare, anställda eller andra engagerade i föreningen. I år arrangerades symposiet tillsammans med Västergötlands handboll- och ishockeyförbund.

1100 deltagare från handboll, ishockey och fotbollen hade tagit sig till Skövde den 11–12 januari.
Damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson inledde symposiet med att prata om hur han bäst förbereder sitt landslag för VM i Frankrike i sommar och SvFF:s gruppchef för domare Stefan Johannesson som pratade ur ett domarperspektiv. På plats fanns även Sevana Bergström som pratade om integration med inslag av individens frihet samt hedersförtryck och våld.

-Ett väldigt bra symposium där vi ser att det finns olika utmaningar i varje idrott. På Svenska Fotbollförbundet har vi en bra grund inom integration och jämställdhet, som Sveriges största specialförbund är det en självklarhet att vi ska vara goda förebilder. Men vi har fortfarande mycket som vi kan göra bättre, säger SvFF:s CSR-ansvarig Sevana Bergström