Group 2 Copy 19Link

Magasinet Fotboll #3 2017

Slutgallrat för AIK bland de yngsta

AIK ändrar inriktning på sin ungdomssatsning. Från och med i år måste barnen vara 13 innan de plockas in i ett akademilag.

Skymning över Göteborg

Föreningarna dör i nordöstra Göteborg. Frankie Boakye, med 27 år som ledare i Angered, varnar för att de goda krafterna är på väg att förlora.

...det är ministerns stora oro

Socialminister Annika Strandhälls uppväxt i en tuff förort präglades av föreningslivet. Hon menar att regeringens prioritet är att rädda idrottsklubbarna i socialt utsatta områden och att förbättra föreningskunskaperna.

Fair play viktigast för Fotbollsföräldrar

Svenska ungdomstränare tycker att de är bra på att lära ut Fair Play, och att barnens glädje är prioriterat, det visar en enkät från SJ och SvFF.

Kapten Vinyl tar över

Småbarnsfar och förbundskapten. När en ledig stund infinner sig snurrar vinylen hemma hos Peter Gerhardsson (som egentligen vill vara som Thåström).

"Vi kräver rättvisa"

Håkan Sjöstrand skriver i sin ledare att SvFF uppvaktar regering och riksdag via remissvaret på utredaren Håkan Hallstedts rapport i spelutredningen. Där kräver fotbollen att rörelsen ska erbjudas likvärdiga ekonomiska villkor som trav- och galoppsporten. "Att två så dominerande sporter som spelobjekt behandlas så fullständigt olika är obegripligt, orättvist och osportsligt" skriver Sjöstrand bland annat.

UEFA Europa League-finalen en stor succé

295 miljoner kronor i turistekonomisk omsättning, höga betyg för hela arrangemanget och inte minst Friends Arena. Karl-Erik Nilsson skriver om Nationalarenans succé som plats för de stora matcherna.