Group 2 Copy 19Link

Magasinet #2 2017

Genom nålsögat

Tre EM-slutspel för Sverige i sommar. För de cirka 60 berörda spelarna som valts ut handlar det om tusentals timmar av träningar, matcher och resor. Den inre drivkraften är helt avgörande för hur långt en ung spelare kan nå i sin karriär. Men utan ett stabilt nätverk runt omkring blir oddsen genast sämre. I detta nummer berättar två unga elitspelare, Simon Tibbling och Nathalie Björn, om hur vägen genom nålsögat ser ut.

Tjejboost

Nya spelformer, fler kvinnliga ledare och bättre utbildade tränare. Så ser några av idéerna ut när svensk fotboll tar ett totalgrepp för att lyfta tjejfotbollen.

I Kistas hjärta

Sonja Dousa är mer än en ledare och Kista SC mer än en klubb. Magasinet Fotboll besöker en förening där fotbollen är basen, men där språkkafé för nyanlända och cykelkurser för vuxna kvinnor är minst lika viktiga inslag i verksamheten.

Sevanas hederssak

En stor del av landets föreningar och distrikt vill ha en kompetenshöjning. Framför allt efterfrågas mer kunskap kring hederskultur. SvFF:s Sevana Bergström vill undersöka möjligheten att arvodera ledare med specialkunskap i ämnet.

Älskade omställningar

En spelare kan göra över tusen riktningsförändringar per match. Ofta är de kopplade till när bollen byter ägare. SvFF:s Anders Bengtsson ger oss en lektion i hur man bäst ställer om.