Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Fotboll – språket som förenar människor

UEFA Equalgame har besökt Växjö DFFs sportchef Frida Andersson och deras flickprojekt, Vi Bryr Oss.

Equalgame handlar om att alla ska vara välkomna till fotbollsfamiljen, oavsett etniskt ursprung, religion, ålder, kön, sexuell läggning. Man har sen en tid tillbaka besökt ledare och spelare från hela världen. 

Mer om UEFA Equalgame, klicka här

Vi Bryr Oss
Detta projekt startade för fler år sen och man har verkligen skapat en arena där alla är välkomna till i Araby Park Arena, Växjö.
Syftet med projektet är att genom organiserade fotbollsträningar bidra till en naturlig integration för tjejer och att skapa lika förutsättningar för att detta ska kunna ske. Varje vecka får man besök av ca 12-18 tjejer i åldrarna mellan 10-15 år, man kombinerar läxläsning med spontanfotboll.

-Vi vill att fotbollen ska vara en mötesplats, och att så många som möjligt ska få vara del av den gemenskap, glädje och frihet som vår idrott står för. Jag blir oerhört stolt och glad över det arbete som Växjö DFF gör, de är förebilder för svensk fotboll, säger SvFFs CSR-ansvarig Sevana Bergström

I samband med Sverige-Turkiet 10/9 i Nations League, delade Alla är olika-olika är bra ut medel till Växjö DFF för deras projekt Vi Bryr Oss.