Group 2 Copy 19Link

En grupp med fullt av självförtroende

- En lösningsorienterad grupp individer som gav mig och mitt CSR-team en värdefull upplevelse. Jag ser fram emot att följa deras fortsatta utveckling, säger SvFFs CSR-ansvarig Sevana Bergström

Utbildningar för våra ungdomslandslag i demokrati, jämställdhet och integration inom svensk fotboll fortsätter och nu var det dags för våra pojkar 16 – Future team på Bosön.

Future team är Svenska Fotbollförbundets satsning på spelare i åldrarna 15–17 som hunnit långt i sin fotbollsutveckling, men har en senare fysisk utveckling än genomsnittet. Syftet är att fånga upp talanger som har mycket god spelförståelse, bra teknik och mentala kvaliteter men som ännu inte kan konkurrera fysiskt.

-Det är både värdefullt och uppskattat av våra spelare att få lyssna till samt diskutera dem här frågorna. Det väcker tankar som gruppen bär med sig under samlingen och förhoppningsvis också tar med sig till sina hemmiljöer. Allas lika värde är själva grunden i vår identitet som landslag, säger förbundskapten Ulf Kristiansson