Landskamp mot Portugal 10 oktober

Den 10:e oktober spelar Sveriges landslag i eFotboll sin första landskamp, mot Portugal i Lissabon. Det blir en historisk match som spelas på nya FIFA 19 från EA SPORTS. Matchformatet är ett klassiskt Davis Cup format - bäst av fem matcher fördelat på fyra singelmatcher samt en avslutande dubbelmatch.

– En rolig och spännande resa för vårt nya landslag, mot ett skickligt motstånd. Vi ser fram emot göra den här historiska resan tillsammans med våra fans ute i hela landet, säger förbundskapten Ivan "BorasLegend" Lapanje.

Portugals fotbollsförbund står för inbjudan och är värd för matchen som spelas på deras huvudkontor i Lissabon.
Landskampen spelas 16.00 (svensk tid) och sänds direkt på Twitch.tv och Facebook.

Förberedelserna och resan till Portugal följs bäst via Instagram/SvFFeFotboll. Vi bjuder in till att hänga med bakom kulisserna, ta del av taktik och uppsnack, tycka till om laguppställningen i spelet, chatta med spelarna, se matchen och följa med landslagstruppen på nära håll under hela resan.

– Det ska bli otroligt häftigt att vara en del av Sveriges första landskamp i eFotboll. Jag kommer följa och dokumentera hela resan från insidan och dela upplevelsen med våra fans, säger Sveriges assisterande förbundskapten Pontus "GG Frolle" Frostvik.

Den svenska spelartruppen består av spelande förbundskaptenen Ivan "BorasLegend" Lapanje, Simon "Zimme" Nystedt och Olle "Ollelito" Arbin – samtliga professionella FIFA-spelare.