Group 2 Copy 19Link
Bild på Lilie Persson och Pia Sundhage.

Pia och Lilie från utvecklingslägret

I dagarna genomförs årets utvecklingsläger på flicksidan i Halmstad för 15-åriga fotbollsspelare. Fram till och med fredag är 16 spelare från 21 distrikt samlade för träning och matcher.

Under veckan samlar 21 av SvFFs 24 distriktsförbund de 16 spelare som just nu har hunnit längst i sin utveckling, för ett läger med intensiva dagar innehållandes utbildning i träning och spel. Skånes-, Västergötlands- och Hallands fotbollförbund deltar ej. Lägret är en aktivitet i SvFFs "Spelarutbildning - en helhet".

På plats är distrikten med distriktsförbundskaptener men även representater, förbundskaptener och instruktörer från Svenska Fotbollförbundet finns på plats. Pia Sundhage är förbundskapten för det F15-landslag som ska formas i höst med spelare från årskullen som finns på lägret.

- Ett ord som kommer är fotboll och hjärta, ett enda långt lärande. Här får varje spelare och ledare chans att vara tillsammans och inspireras av varandra. Det doftar fotboll och det är alldeles fantastiskt, säger Pia Sundhage om lägret.

Lilie Persson frågar om kvalitéen vid lägret.

- Jag har sett klack, tunnel, glidtackling, jag har sett hur man kommunicerar. Jämfört med förr är det ju bättre än hur det var på min tid. Flickfotbollen utvecklas och den kommer bara bli bättre och bättre, säger Pia Sundhage.

I höst startar Pia Sundhage upp landslagsverksamheten för flickor 15 med målet på hemma-EM 2020 på F17-nivå. Lilie Persson, chef U23/Flick Elitavdelningen på SvFF, från lägret:

- Det här är en fest för fotbollen, det här är utbildning för alla och så är det startskottet på vår landslagsverksamhet, det som ska avslutas med EM hemma 2020 för flickor F17.