Futsalforum i två dagar

Fredag och lördag genomförs futsalforum i Sollentuna där representanter för SvFF och de 24 distriktsförbunden samlas för att diskutera tävlings- och utvecklingsfrågor.

Tävlingsfrågor

Ett antal tävlingsfrågor som normalt behandlas under SvFF:s Representantskap kommer att vara föremål för diskussion och inriktningsbeslut. Formellt gällande beslut kan dock enligt stadgarna inte fattas vid futsalforum.

Några av frågorna:

På initiativ från föreningar i Svenska Futsalligan har ett förslag till elitlicensreglemente arbetas fram för SFL. Det motsvarar det som idag gäller för Ettan herrar på fotbollssidan.

När det gäller elitföreningarna finns även ett förslag om krav på tränarlicens i högsta serien på dam- respektive herrsidan (RFL och SFL).

SvFF:s Utvecklings- och Utbildningsavdelning har sedan sommaren 2019 arbetat med att ta fram nationella spelformer i futsal, vilket har processats i olika forum sedan dess och nu utmynnat i ett färdigt förslag.

Utveckling

På agendan under årets forum står också diskussioner om futsalsportens utveckling generellt på kort och lång sikt, framför allt ur ett breddperspektiv. Hur gör vi för att få fler att utöva, tävla och utbilda sig i futsal? Hur får vi sporten att växa i hela landet, i alla våra distrikt?

Under lördagen är representanter för alla föreningar i RFL inbjudna att tillsammans med distrikten diskutera futsalutvecklingen på dam- och flicksidan. De föreningar som kommer att delta är Djurgårdens IF Futsal, Örebro Futsal Club, GAIS Futsal, IFK Göteborg Futsal, Ektorp Futsal klubb, Mälarhöjdens IK och Hittarps IK.

Läs mer: