Beslut om statligt kompensationsstöd för perioden 1 maj–28 september

SvFF:s Förbundsstyrelse har vid sitt möte den 14 december beslutat om fördelning av det statliga kompensationsstödet med anledning av covid-19 för perioden 1 maj till 28 september.

SvFF har uppdraget att fördela elitklubbarnas serieinriktade del av idrottens kompensationsstöd. För stöd riktat till föreningar under elitnivå samt övrig verksamhet inom elitklubbarna är det RF som fattar beslut om fördelning av stödet.

För mer information om breddstödet se RF:s webbplats:

Genom att klubbarna i Allsvenskan och Superettan avstår en del av sitt stöd kan klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan få 100 % av vad man ansökt om i kompensationsstöd.

Förbundsstyrelsen har beslutat;

  • att 67 180 777 kr utbetalas i statligt kompensationsstöd för covid-19 till de allsvenska klubbarna utifrån av SEF-klubbarna förslagen fördelning mellan klubbarna (ca 42 % av ansökt),
  • att 13 307 223 kr utbetalas i statligt kompensationsstöd för covid-19 till Superettanklubbarna utifrån av SEF-klubbarna föreslagen fördelning mellan klubbarna (ca 42 % av ansökt), 
  • att 9 108 474 kr utbetalas i statligt kompensationsstöd för covid-19 till OBOS Damallsvenska klubbarna utifrån av EFD-klubbarna föreslagen fördelning mellan klubbarna (100 % av ansökt),
  • att 2 546 524 kr utbetalas i statligt kompensationsstöd för covid-19 till Elitettanklubbarna utifrån av EFD-klubbarna föreslagen fördelning mellan klubbarna (100 % av ansökt).
  • att i övrigt följa av RF fattade beslut om statligt kompensationsstöd för covid-19 avseende UEFA Champions League för Malmö FF, UEFA Conference League för Hammarby, IF Elfsborg och BK Häcken, UEFA Womens Champions League för Kristianstads DFF, FC Rosengård, och BK Häcken FF, Gothia Cup för BK Häcken samt distriktsförbunden.

För Västerås SK FK har RF gjort en sammantagen bedömning av årets båda ansökningar.
Gällande IF Elfsborg, IFK Göteborg, IFK Norrköping, Häcken och Malmö FF ska uppföljning ske efter säsongen gällande återbetalning av årskort och partnerbiljetter.

Uppföljning görs senast den 1 mars 2022 i mallar som RF tillhandahåller senast 1 februari 2022.

Läs mer:

2021-04-22: Fördelningen av statligt kompensationsstöd klar

2020-11-20: Fördelning av kompensationsstödet klar