Akropolis IF, Assyriska IK och FC Linköpings City flyttas ner ytterligare

SvFF:s Tävlingskommitté har verkställt följderna av Licensnämndens beslut att inte meddela Elitlicens 2022 för Akropolis IF, Assyriska IK och FC Linköping City, vilket innebär att Akropolis IF i seriesammansättningen för 2022 placeras i division 2 herrar, Assyriska IK och FC Linköping City i division 3.

Licensnämnden meddelade den 6 december 2021 beslut gällande Elitlicens 2022. Av Licensnämndens beslut framgår att Akropolis IF, Assyriska IK och FC Linköping City inte beviljas elitlicens för säsongen 2022.
Alla tre föreningarna har efter den nyss avslutade tävlingssäsongen redan flyttats ner en serie på sportslig grund och SvFF:s Tävlingskommitté har nu – i enlighet med gällande reglementen – verkställt följderna av Licensnämndens beslut, vilket innebär nedflyttning ytterligare en serienivå. I seriesammansättningen ska Akropolis IF därmed ingå i division 2 herrar, Assyriska IK och FC Linköping City ska ingå i division 3 herrar.

Akropolis IF ska i Ettan ersättas av bästa tvåa i division 2 herrar. Förfrågan går därmed till BK Forward. Skulle de avstå går frågan vidare till näst bästa lag 2 osv.
På motsvarande sätt ska Assyriska IK och FC Linköping City ersättas av de bästa tvåorna i division 3 herrar. Förfrågan går därmed till Landvetter IS och Forsbacka IK.

Läs mer:

Här finns bland annat Reglemente för Elitlicensen – Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan och Superettan samt Reglemente för Elitlicensen – Ettan, dessutom information om Licensnämndens beslut om elitlicens för respektive förening.