AIK P17-mästare

Helsingborg och AIK vann sina respektive P17-serier, södra och norra, och möttes under söndagen i en direkt avgörande final klockan 14.00 i Helsingborg. Det var AIK som var numret större i finalen och besegrade Helsingborg med 5-2.

AIK fick en drömstart i finalen och kunde genom Rasmus Granath göra 1-0 på Helsinborg redan i den tredje matchminuten. Men repliken lät inte vänta länge utan tre minuter senare var det kvitterat när William Westerlund i HIF satte dit 1-1.

Finalen var således igång direkt och efter sex nya intensiva minuter mellan matchminut 23 och 29, där AIK gjorde två nya mål och Helsingborg ett, gick lagen till pausvila med ställning 3-2 till AIK. 

Den andra halvleken blev inte lika målrik, men två nya mål gjordes och båda stod AIK:s Amar Abdirahman Ahmed för. Amar gjorde 4-2 i den 67:e minuten och med två minuter kvar av ordinarie tid kom även 5-2, ett perfekt sätt att kröna året på för Amar Abdirahman Ahmed som tidigare under hösten gjorde debut i AIK:s seniorlag.

Matchen slutade således 5-2 till AIK, som därmed är svenska mästare i P17-serien.