Gif Sundsvall återvänder till Allsvenskan

Gif Sundsvall är åter ett allsvenskt fotbollslag nästa säsong. Det efter 1-1 hemma mot Öster. En poäng räckte för att säkra andraplatsen bakom redan klara IFK Värnamo.
- Jag är så otroligt lycklig Jag börjar bli gammal så man vet inte om man kommer få uppleva sådana här känslor på en plan igen. Att få göra det inför fullsatta läktare... Jag är bara så jävla glad och rörd, säger lagkaptenen Pontus Engblom i Discovery.

2019 åkte Gif Sundsvall ner till Superettan efter att ha slutat på en 15:e plats i Allsvenskan. Efter två säsonger i Superettan är "giffarna" alltså tillbaka i högstaserien.

Det efter 1-1 mot Öster hemma på NP3 Arena. Men det var bortalaget Öster, som slogs för en kvalplats till Allsvenskan, som tog ledningen redan efter 16 minuter genom Nicolas Mortensen. 

Men med sju minuter kvar av första halvlek kvitterade skåningen Erik Andersson för "giffarna" inför 6 107 åskådare på hemmaplan. Ett mål som också blev matchens sista.

Vasalund och Falkenberg till Ettan

I och med det resultatet, som Henrik Åhnstrands lag visste på förhand skulle räcka, säkrade giffarna andraplatsen i tabellen. I kampen om kvalplatsen till Allsvenskan är Helsingborg i förarsätet med två poäng före Norrby och tre poäng före Landskrona BoIS inför sista omgången.

 Kvalmatcherna spelas klockan 15.00 lördagen 11 december och returmötet klockan 19.00 tisdagen den 14 december. 

Under lördagen stod det dessutom klart att Vasalund och Falkenbergs FF åker ur Superettan.