Utsikten klara för Superettan

Getingboet i toppen av Ettan Södra hade sin upplösning under lördagen. Serieledarna Utsikten gjorde sitt och vann mot Vänersborgs IF med 4-0 och spelar i Superettan nästa år. Kvalplatsen till Superettan tog Skövde AIK efter 6-0 (!) mot Linköping City.

Bildtext: Karl Bohm i Utsikten firar avancemanget efter 4-0-segern mot Vänersborgs IF.

Tre lag hade möjligheten att vinna Ettan Södra eller knipa kvalplatsen till Superettan inför den avslutande omgången under lördagen; Utsikten, Skövde AIK och FC Trollhättan. Medan även Oskarshamn AIK hade chansen att ta sig upp på kvalplats. 

Ettan och tvåan i tabellen inför - Utsikten och Skövde AIK - gjorde sitt jobb och utklassade sina motståndare med 4-0 respektive 6-0.

Skövde AIK kvalar till Superettan

Det betyder att Göteborgsklubben Utsikten återvänder till Superettan efter sex säsonger i Ettan Södra. Skövde AIK kommer att spela kval till Superettan mot en av de två klubbarna som slutar på negativt kval under årets avslutning. I skrivande stund - det är också en oerhört spännande avslutning - ligger Akropolis och GAIS på negativt kval där.

Assyriska IK, Österlen FF och Linköping City åker ur Ettan Södra och spelar division 2-fotboll nästa säsong.