Rosengård säkrade guldet i förtid

FC Rosengård har legat i vinnarposition länge men ingen i klubben hade räknat med att få jubla redan denna söndag. Malmölaget segrade uppe i Piteå med 3-2 och fick oväntad hjälp av AIK som luggade Häcken på poäng (0-0). Därmed har Rosengård ett ointagligt 7-poängsförsprång inför de två avslutande omgångarna.

Bilden: Mia Persson och Olivia Schough firar SM-guldet på LF Arena.

Rosengårds tolfte SM-guld kom efter en match där lagmaskinen hackat betänkligt. Ledning med 1-0 och 2-1 kvitterades av Piteå. I minut 78 kunde dock Stefanie Sanders sätta matchavgörande 3-2. Som också skulle bli guldbringande, trots att det inte var någon perfekt match av mästarlaget den här dagen.

- Vi krigar ändå och lyckas få in de målen som krävdes till slut, konstaterade Emma Berglund som, precis som övriga bortaspelare var omedvetna om utvecklingen i AIK-Häcken.

På slutsignal rusade glädjejublande ledare in från bänken.

- Då förstod man ju men det kom lite oväntat, säger Berglund till Radiosporten efter slutsignal.

Vi gratulerar Rosengård till SM-titeln. Till nästa år utökas Damallsvenskan från tolv till 14 lag. Från årets serie trillar bara ett lag ur och i torsdags stod det klart att det är Växjö som får ta klivet ner i Elitettan.