Eskilstuna City FK tilldöms förlust – använde obehörig spelare

Disciplinnämnden har beslutat att Eskilstuna City FK, i division 2 Södra Svealand, förlorar redan spelade matchen mot Karlslunds IF FK. Detta eftersom en obehörig spelare använts.

Disciplinnämndens yttrande:

"Disciplinnämnden har efter protester beslutat att ändra resultatet i en match i div 2 Södra Svealand. I beslutet fastslår Disciplinnämnden att Eskilstuna City FK har använt sig av en obehörig spelare i matchen.

Spelaren, som är icke EU-medborgare, har inte beviljats speltillstånd och har därmed inte rätt att delta i spel som amatör. Enligt regelverket är han därmed att betrakta som obehörig.

Nytt resultat i matchen är:

Eskilstuna City - Karlslunds IF FK 0-3"

Disciplinnämndens roll

Disciplinnämnden är ett fristående beslutande organ inom svensk fotboll. 

Disciplinnämnden utövar prövningsrätt i dels bestraffningsärenden enligt 14 kap. Riksidrottsförbundets stadgar och dels tävlingsbestraffningar enligt SvFF:s tävlingsregler. Prövningsrätten inbegriper bland annat anmälningar från Riksombudet.

Disciplinnämndens beslut får, vad avser bestraffningsärenden enligt 14 kap. Riksidrottsförbundets stadgar, överklagas till Riksidrottsnämnden eller, vad avser tävlingsbestraffningar enligt SvFF:s tävlingsregler, till Överklagandenämnden.