Beslut om Svenska Spel F19

Seriestarten i de två nationella Svenska Spel F19-serierna har nu satts till 13 maj. Spelstart det datumet förutsätter att restriktionerna lättat per den 6 maj, annars skjuts seriestarten ytterligare till 22/23 maj i ett första skede.

Onsdagens beslut om att tillåta matchspel för barn och ungdomar lokalt inverkar inte på Svenska Spel F19 som ju är en rikstäckande tävling.

Beslut har fattats att flytta omgångar på ett sådant sätt att serierna kan ha premiär 13 maj. Föreningarna har nu på sig till den 6 maj att fastställa dag och avsparkstid i de flyttade omgångarna.

Om lättnader i de nationella pandemirestriktionerna inte skett per den 6 maj skjuts seriestarten till den 22/23 maj. Om inga lättnader kommit per den 12 maj skjuts starten ytterligare till 5/6 juni. Vid det laget kommer även en översyn ske om när brytpunkten inträffar där man behöver lämna dubbelmötesupplägget och istället spela enkelserier.