Coronarestriktionerna förlängs till mitten av maj

Flertalet av de nuvarande coronarestriktionerna förblir oförändrade till mitten av maj. Det meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten torsdagen den 22 april under hänvisning till den höga smittspridningen och trycket på sjukvården.

Förlängningen av restriktionerna avser – som Svenska Fotbollförbundet uppfattar uttalandena under pressträffen – både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningen om maximalt åtta besökare vid offentliga tillställningar.

Anledningen till de fortsatta restriktionerna är den fortsatt höga smittspridningen i samhället och likaså den höga belastningen på sjukvården.

Regeringens tidigare uppmaning till kommuner och regioner att hålla verksamhet som inte är nödvändig stängd är hävd. Lokala variationer kan dock förekomma och det är därför viktigt att hålla sig uppdaterad om vad som gäller i respektive kommun/region.