Andra raka futsalguldet för IFK Göteborg

IFK Göteborg är svenska futsalmästarinnor 2021 efter att, för andra året i rad, ha besegrat lokalkonkurrenten GAIS i finalen. GAIS kom tillbaka från underläge 0-3 till 2-3, men lyckades inte få till den nödvändiga kvitteringen.

– Helt fantastiskt! Fan va gött, ett SM-guld till, kommenterade 3-0-skytten Pernilla Milton strax efter slutsignalen.
– Vi har tränat i åtta månader och spelat in ett spelsystem med Nima (Kadivar). Det ledarskapet som han har är helt fantastiskt. Vi har sprungit och vi har tränat och nu står vi här som SM-guldvinnare.

Det blev en rafflande SM-final i Lundbystrandshallen mellan IFK Göteborg och GAIS. Den första halvleken slutade mållös, men efter paus tog Göteborg kommandot.
Moa Glans gjorde det viktiga första målet och drygt halvvägs in halvleken hade man ökat på ledningen till 3-0 efter mål av Pernilla Johansson och Pernilla Milton.

Det skulle dock visa sig ett det var allt annat än avgjort. GAIS tog ut målvakten och spelade fem mot fyra-spel och lyckades reducera Göteborgs ledning två gånger om genom My Olofsson Hjelm och Malin Larsson.
IFK Göteborg lyckades sedan freda sitt mål under den korta tid som återstod av matchen och fick alltså på nytt nöjet att höja pokalen som svenska futsalmästarinnor.
De båda lagen möttes även i fjolårets SM-final och då skrevs IFK Göteborgs segersiffror till 2-0.

– Det var många spelare som var nervösa i första halvlek och kände att det här var en stor match. Vi sa inför andra halvlek att nu måste vi gå ut och köra och njuta och så gör vi det. De fick in två baljor där på fem mot fyra. Det var lite synd, men vi vinner matchen och är jäkligt stolta över det.