AIK vinnare av Ligacupens P17-klass

AIK besegrade Malmö FF med klara 3-0 på bortaplan i finalen av Ligacupens P17-klass.
– Det avgjorde vilka som orkade mest och vilka som gjorde mål på sina chanser, säger AIK:s lagkapten Yasin Ayari efter matchen.

Matchen var dock mycket jämnare än vad slutsiffrorna säger. Långa stunder var det ställningskrig mellan två skickliga och anfallsglada lag, dock utan att några större målchanser skapades.

– Det var två lag som hade en väldigt bra match, mycket fram och tillbaka. Det var stunder de körde över oss lite och vi körde över dem lite, sammanfattar Yasin Ayari.

Ju längre matchen led desto mer skulle AIK växa och kännas som det starkare laget och när Calvin Kabuye slog in 1-0 till gästerna efter nära halvtimmens spelare så stod det klart att AIK skulle bli svårslagna under kvällen.

AIK tog till vara på sina chanser

Malmö FF gjorde vad de kunde i den andra halvleken och skapade några fina lägen, men utan att kunna förvalta något av dem.

AIK kunde istället smälla in 2-0 genom Samuel Dahl som på bortre stolpen kunde stötta in ett inlägg. I slutet av matchen kontrade AIK in 3-0 genom Richie Omorowa, och segern var ett faktum.

– Till slut avgjorde det vilka som orkade mest och vilka som gör mål på sina chanser, menar Yasin Ayari.

– Vi försökte få in ett mål och där efter stänga det. När de trycker på med mycket folk, som vi visste de skulle göra, då ville vi kontra och få in två eller tre, och det var det som hände. Det gäller att vara mentalt starkt, kämpa och springa och vara smart.

AIK är mästare i Ligacupens P17-klass 2019/2020.