Göteborg och Hammarby i finalen

IFK Göteborg avfärdade enkelt Athletic Eskilstuna i den ena semifinalen medan Hammarby knep finalplatsen efter straffdramatik mot IFK Uddevalla. SM-finalen spelas kommande söndag, den 21 juni.

Först ut att säkra finalplatsen var IFK Göteborg som hade 9-4 att gå på inför returen mot Athletic Eskilstuna hemma. IFK hade inga problem att landa uppgiften utan vann mot ett brandskattat Eskilstuna med förkrossande 17-2, alltså hela 27-6 sett över två matcher!

Om det var odramatiskt i Göteborg så var det desto jämnare i Stockholm. IFK Uddevalla kom med 4-3 från det första mötet och vid slut av ordinarie tid i Eriksdalshallen var siffrorna desamma, i Hammarbys favör. En mållös förlängning vidtog och till slut fick straffsparkar tas till för att kora segraren. Hammarby hade bästa straffnerverna och stod till slut som segrare med 7-4.

Finalen IFK Göteborg-Hammarby spelas kommande söndag, den 21 juni. Då IFK:s damer tidigare i våras vann SM har IFK chansen att bli historiska som första klubb att vinna båda SM-titlarna under en säsong.