Hammarby mästare i futsal-SM för första gången

Hammarby tog en historisk seger i finalen av SFL mot IFK Göteborg. Hammarby, som aldrig vunnit SFL tidigare, tog en 2-0-ledning redan i första halvlek och kunde hålla undan i dessa sammanhang betydligt mer rutinerade IFK Göteborg till en 2-1-seger.

Eriksdalshallen i Stockholm stod som värd för för finalen när en lång futsal-säsong skulle slutföras under midsommarsöndagen. Inför säsongen var båda finalisterna Hammarby och IFK Göteborg topptippade, och när det hela skulle avgöras var det Bajen som drog det längsta strået.

Hammarby gick upp i en 2–0-ledning i den första halvleken när Mosaddiq Zekria slog till med ett oväntat distansskott efter 3.42. Fem minuter senare dubblade Michel Basberber de grönvitas ledning med en frispark från halva planen som hittade nätet bakom Viktor Jansson i IFK-kassen.

IFK Göteborg reducerade i slutskedet

Blåvitt ökade pressen för att hitta en kvittering ju längre matchen led, och med fyra minuter kvar att spela hittade man en reducering då Pascal Olsson slog in en retur.

Men Hammarby kunde hålla undan och fira sitt första SM-guld i futsal. Segern innebär förutom mästartiteln också att Hammarby representerar Sverige i den kommande UEFA Futsal Champions League.