Link

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

I fredags träffades Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet, Svensk Elitfotboll (SEF) och Folkhälsomyndigheten för att diskutera SEF:s ”protokoll för genomförande av SEF-klubbarnas matcher under covid-19”. Idag har SEF publicerat sina två protokoll på sin hemsida.

Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.

Svensk Elitfotboll har tagit fram två protokoll med riktlinjer för hur klubbar inte ska öka smittspridningen i samband med träning och match. Mötet i fredags genomfördes för att presentera SEF:s ”protokoll för genomförande av SEF-klubbarnas matcher under covid-19” till Folkhälsomyndigheten.

Ett nytt möte mellan parterna planeras att hållas i veckan.