Link

GP sänder damernas final i RFL

Söndagen 15 mars gör GAIS och IFK Göteborg upp i RFL-final. Nu står det klart att Göteborgs-Posten kommer att sända finalderbyt.

Nyligen spelades semifinalerna i Regionala Futsalligan (RFL) där GAIS slog ut Djurgårdens IF och där IFK Göteborg vann dubbelmötet med IFK Åkullsjön. Därmed kommer GAIS och IFK Göteborg att göra upp i en historisk derbyfinal om vilket lag som blir svenska mästare.

RFL-finalen spelas den 15 mars i Lundbystrandshallen och nu står det klart att Göteborgs-Posten kommer att sända matchen live.

– Det ska bli väldigt roligt att sända finalen med tanke på att det är två klubbar som engagerar fotbollsmässigt. Nu hoppas vi på att det kan komma lite publik till futsal-finalen också, säger Alexander Olausson, redaktör på GP.

Alexander Olausson ska kommentera finalen i webbsändningen som kommer att innehålla repriserade situationer samt intervjuer före och efter match.

– Får vi en möjlighet att sända denna typen av matcher ska vi göra det. Vi arbetar ständigt med att försöka bredda våra bevakningsområden och detta är ett led i det.

Mathias Etéus, gruppchef för futsal på SvFF fyller på:

– Att GP sänder matchen är jättebra. Det gör att fler runt om i hela landet kan se matchen vilket givetvis är positivt för svensk futsal. Att det dessutom är två Göteborgslag med starka namn gör matchen ännu mer intressant. Nu ska vi bara hjälpas åt att slå publikrekordet för RFL som idag ligger på 702 personer, vilket sattes i förra årets final mellan Falcao Futsal Club och Umeå IK FF.