Link

Futsalguld till IFK Göteborg

IFK Göteborg är svenska mästarinnor efter att ha vunnit söndagens finalderby i RFL mot GAIS efter förlängning. Matchen slutade 0-0 efter ordinarie tid, Frida Lundblad och Amalia Arvidsson målskyttar för Blåvitt i förlängningen.

Det saknades inte målchanser under ordinarie tid i finalen, men de båda lagens målvakter, Amanda Olsson i Göteborg och Hilma Lundqvist i GAIS, gjorde båda fina matchprestationer och stoppade det som skapades i chansväg.

Göteborg hade en boll i nät i slutet av den andra halvleken, men målet dömes helt korrekt bort för hands i momentet in bollen stöttes i mål.

Efter knappt två minuter i den första förlängningsperioden kom en avgörande sekvens i matchen. Hilma Lundqvist kolliderade med Göteborgs Frida Lundblad efter en utrusning där hon avvärjde en omställningssituation till hörna.
Efter ett ganska långt avbrott för att se till Lundqvist gjorde Göteborg sedan 1-0 genom just Lundblad på den efterföljande hörnan. GAIS-försvaret lyckades inte sortera ut Göteborgsspelarna som korslöpte och Lundblad kunde rycka sig fri och styra in inspelet från hörnan i bortre gaveln.

En bit i den andra förlängningsperioden tog GAIS till jokerspel för att försöka nå en kvittering, men fick i stället per omgående se Amalia Arvidsson bryta en passning och med vänstern lägga in 2-0 i öppen kasse, vilket definitivt stängde matchen och säkrade guldet till IFK Göteborg.

Matchen livesändes på gp.se.