Link

Beslut om säsongens futsalserier fattat

SvFF:s tävlingskommitté har under fredagen tagit beslut gällande futsalserierna kval till SFL på herrsidan samt RFL och kvalet till RFL på damsidan. Besluten är tagna utifrån riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten samt efter inspel från distriktsförbunden och berörda föreningar.

Futsal dam

I slutet av november beslutade SvFF:s tävlingskommitté att öppna upp för spel för Regionala Futsalligan, RFL, då man framtagit ett särskilt protokoll till serierna. I seriegruppen Norrland ansåg däremot föreningarna sig inte kunna följa protokollet och därför har tävlingskommittén, då de inte finner det tävlingstekniskt möjligt att återuppta seriespelet, valt att ställa in serien den här säsongen. 

Det betyder också att man beslutat att alla lag i RFL behåller sina platser till nästa säsongen. Därmed kommer ingen uppflyttning eller nedflyttning mellan RFL och division 1 att genomföras. I RFL Svealand och RFL Götaland kommer de fyra högst placerade lagen i vardera serie att kvalificera sig till slutspel. Mer detaljer kring spelordningen för slutspelet kommer SvFF att återkomma med.

Futsal herr

På herrsidan har tävlingskommittén beslutat att ställa in division 1-serierna samt att alla lag behåller sina platser till nästa säsong. Det betyder också att kvalet till Svenska Futsalligan, SFL, och kvalet till division 1 ställs in, innebärande att ingen uppflyttningen eller nedflyttning mellan SFL, division 1 och division 2 kommer att ske under den här säsongen.