Halmstad klara för Allsvenskan

Halmstad är efter tre säsonger i Superettan klara för Allsvenskan igen. Med två omgångar kvar av Superettan har Halmstad sju poäng ner till Jönköpings Södra som ligger på tredjeplatsen. Det efter en 6-0-seger på bortaplan under lördagen mot Gif Sundsvall.

Vid seger mot Gif Sundsvall skulle saken vara klar för serieledarna Halmstad under lördagen. Och seger blev det. Och vilken seger sen. 3-0 redan i första halvlek efter två mål av Mikael Boman och ett av Samuel Kroon.

Trots det slog inte Halmstad av på takten i den andra halvleken. Tre mål till blev det. Efter två mål av Emil Tot Wikström och ett av Alhassan Kamara var saken klar. Säsongen 2021 spelar Halmstad i Allsvenskan igen.

Degerfors som också kunde ha säkrat en plats i Allsvenskan under lördagen förlorade dock mot Athletic Eskilstuna med 0-2. Viktiga poäng för Athletic som därmed också tog sig upp på säker mark i botten av tabellen.