Spel i RFL tillåts

SvFF:s tävlingskommitté har beslutat att inkludera Regionala Futsalligan (RFL) för damer bland de högsta serier som spel tillåts i.

I flertalet regioner i Sverige gäller just nu skärpta allmänna råd som bland annat innebär att föreningar i de berörda regionerna ska avstå från att genomföra matcher och träningar.

Undantag gäller för lag i de högsta serierna samt träning för barn och unga födda 2005 och senare. De serier som har och har haft undantag är OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan, Elitettan, Ettan och SFL (Svenska Futsalligan). Till den skaran tävlingar läggs nu även RFL – damernas högsta nivå i futsal.

För att möjliggöra spel i RFL har ett protokoll utarbetats som de deltagande föreningarna måste följa. Berörda föreningar har fått ta ställning till de nya förutsättningarna och de som anser sig kunna svara upp mot protokollet har getts möjlighet att anmäla sig för spel i tävlingen. De föreningar som inte anser sig ha möjlighet att följa protokollet kommer inte att delta. De kommer däremot att få behålla sin plats i RFL till nästa säsong 2021/22.

TK har beslutat att det befintliga spelprogrammet i seriegrupperna Svealand och Götaland kvarstår (de uppskjutna matcherna kommer få nya lämpliga datum) och matcherna för de som valt att avstå spel stryks ur programmet.

För seriegruppen Norrland är det för få föreningar som säger sig kunna följa protokollet. Hur denna serie ska hanteras, liksom hur säsongens slutspel ska genomföras, kommer SvFF behöva utreda ytterligare innan besked kan ges.

Spelet i RFL Svealand och Götaland kan inledas från helgen 5-6 december och spelprogrammen kommer att uppdateras här på hemsidan under loppet av den kommande veckan.