Link

Kvalet till Ettan ska spelas klart

SvFF:s förbundsstyrelse avslog på torsdagen en begäran om att ställa in de återstående kvalmatcherna till Ettan mellan Åtvidaberg och Västra Frölunda.

Åtvidaberg och Västra Frölunda har spelat sig fram till den avgörande kvalrundan om en plats i Ettan kommande säsong. Det första mötet lagen emellan 14 november fick skjutas upp av förbundets Tävlingskommitté på grund av coronasmitta i Åtvidabergs lag.

De båda föreningarna har inkommit till SvFF med en gemensam skrivelse där man begär att förbundsstyrelsen (FS) ska besluta att ställa in kvalmatcherna och istället ge båda lagen plats i Ettan 2021.

Förbundsstyrelsen har, efter att även ha inhämtat synpunkter från Ettanfotboll, avslagit klubbarnas begäran. 

Enligt gällande regelverk ska en tävling ställas in först om det föreligger varaktigt hinder mot att slutföra den. FS anser att det fortfarande finns realistiska möjligheter att slutföra kvalet till Ettan mellan Åtvidaberg och Västra Frölunda, inte minst då spel pågår fram till 6 december i det parallella kvalet mellan lag 13 i de båda Ettan-serierna.

Samtidigt beslutar FS att den planerade kvalmatchen 22 november skjuts upp och fastställer nya speldatum till 29 november respektive 6 december med möjlighet för föreningarna att komma överens om att spela den första matchen först 3 december om man så önskar.

Förbundsstyrelsen beslutar

  • att avslå Åtvidabergs FF:s och Västra Frölunda IF:s gemensamma hemställan om att ställa in kvalet till Ettan och bereda båda lagen plats i Ettan säsongen 2021, samt
  • att skjuta upp kvalmatchen den 22 november 2020 mellan Västra Frölunda IF-Åtvidabergs FF samt fastställa nya speldatum för kvalmatcherna lagen emellan till den 29 november 2020 respektive den 6 december 2020, alternativt till den 3 december 2020 respektive den 6 december 2020 om båda föreningarna är överens om detta.