Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Danielson och Ludwigson är månadens spelare

Djurgårdens försvarsklippa Marcus Danielson är Månadens spelare i Allsvenskan i juli och Örgryte IS Gustav Ludwigson är Sommarens spelare i Superettan.

Marcus Danielson ledde som lagkapten sitt Djurgården till elva poäng på fem matcher och en tredjeplats i tabellen med häng på den absoluta toppositionen. Danielson gjorde dessutom mål i båda matcherna mot Kalmar FF under månaden.

I Superettan tilldelas delas utmärkelsen ut för två månader på grund av att sommaruppehållet delade upp månaderna. Där vinner Örgryte IS Gustav Ludwigson utmärkelsen, och han kan därför benämnas "Sommarens spelare" i Superettan. Totalt spelade ÖIS ihop 17 poäng under sommaren och "Gurra" stod där för tre mål och två assist och bland annat avgjorde han derbyt mot GAIS. Ludwigsons ÖIS ligger just nu fyra i Superettan.

– Det här priset går till oss som lag. Vi har gått en längre period där vi har hållit tätt bakåt och inte förlorat några matcher nu under sommaren. Det hjälper alla att prestera på plan och det här är ett resultat av det. Så tack så mycket säger jag till mina lagkamrater, tränare, supportrar och de som röstade fram mig som månadens spelare. Tack, säger Gustav Ludwigson.

Marcus Danielson och Gustav Ludwigson får som vinnare 10 000 kronor vardera av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sina klubb.

Fakta Månadens spelare

Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang.

Tidigare vinnare 2019

Allsvenskan

April: Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Maj: Tarik Elyounoussi, AIK

Superettan

April: Astrit Seljmani, Varbergs BoIS
Maj: Jacob Bergström, Mjällby AIF

Svensk Elitfotboll