Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2
Kungsbacka DFF jublar efter vinsten av Elitettan 2018.

Analys av föreningarnas ekonomi i Elitettan och division 1 herrar 2018

I Elitettan och division 1 herrar gäller inte Elitlicensens regler. Sedan många år görs likväl en sammanställning över föreningarnas ekonomi.

Elitettan omfattas inte av elitlicensens regler men för de lag som går upp till OBOS Damallsvenskan gäller det att uppfylla elitlicenskraven inför nästkommande säsong. Kungsbacka (bilden) fick inte sin handlingsplan godkänd och ska därför komplettera sin information till Licensnämnden under året. Det andra nyuppflyttade laget, KIF Örebro, fick sin handlingsplan för att nå positivt eget kapital under året godkänd av Licensnämnden.

VSK:s spelare och supportrar fick många tillfällen att jubla 2018 när laget vann division 1 Norra och tog klivet tillbaka till Superettan..

Division 1-föreningarna på herrsidan gjorde sammantaget ett nollresultat 2018 – om man borträknar Västerås SK. Seriesegrarna i division 1 Norra gick ekonomiskt back med 11,2 Mkr detta år efter att ha gjort stort överskott året innan.