Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Slutspelet tillbaka i SFL

Efter att SM-guldet i år tilldelades seriesegraren återinförs slutspelet till nästa säsong 2019/20. I SFL, som bantats till tolv lag, går de åtta främsta till kvartsfinalerna.

Redan efter ett års försök med rak serie går man alltså tillbaka till ett slutspel. Kvarts- och semifinalerna spelas i hemma-/bortamöten medan finalen är en direkt avgörande match där högst position i serien ger hemmafavör.

– Även fast vi fick en spännande upplösning på årets SFL, där allt avgjordes i den sista omgången, så väljer vi också att återinföra slutspelet. Vi upplever att vi saknar den hype och den spännig som utslagsmatcher för med sig och vi tror att vi kan nå ut med sporten ännu bättre om vi återgår till upplägget med finalspel, säger Lasse Ternström SFL-ansvarig på Svensk Elitfotboll.