Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Hallenius och Seljmani april månads spelare

GIF Sundsvalls anfallare och lagkapten Linus Hallenius är Månadens spelare i Allsvenskan i april månad. I Superettan vinner Varbergs BoIS 21-årige anfallare Astrit Seljmani utmärkelsen.

 

Linus Hallenius har varit nominerad till utmärkelsen Månadens spelare vid ett antal tillfällen, men har aldrig tidigare vunnit den, förrän nu. Sundsvallskaptenen har i inledningen av serien gjort sex mål och leder efter sex matcher skytteligan i Allsvenskan.

Överraskningslaget Varbergs BoIS toppar för tillfället Superettan. En stor orsak till det är Astrit Seljamni som med sina sex mål toppar skytteligan i serien, och med det till stor del bidragit till hallandsklubbens tabellplacering. Astrit Seljmani blir den förste spelaren som vinner utmärkelsen Månadens spelare i Superettan.

Vinnaren får förutom pris och ära också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Fakta Månadens spelare

Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang.

Svensk Elitfotboll

Serier - senaste