Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Uddevalla försvarar titeln

IFK Uddevalla stod pall utmaningen i slutomgången. Segern borta mot Norrköping innebär att IFK försvarar SM-guldet från ifjol och därtill blir historiska då det är första gången som ligasegern har SM-status. För motståndarna Norrköping var matchresultatet desto tråkigare. Östgötarna drar kortaste strået i nedflyttningskampen.

Foto: SvFF.

Tidigare år har futsalens SM-guld delats ut efter slutspel men till den här säsongen är det en rak serie som gäller och den som ståtar i topp av tabellen vid säsongsslutet är värdiga mästare.

Kampen om guldet har stått mellan Uddevalla och Hammarby. Inför slutomgången låg laget från väst en poäng före 08-laget och hade en bättre målskillnad att luta sig mot.

På bortaplan i Norrköping inledde regerande mästarna från Bohuslän lite tveksamt, kom i 0-1-underläge men reste sig sedan. Man gick fram till 1-4 och även om Norrköping jagade på kom man inte närmre än 3-4 till slut.

En seger hade krävts för att rädda kontraktet för Norrköping. Efter slutsignalen visade det sig också att Uddevalla hade klarat guldet oavsett resultatet i matchen. Utmanaren Hammarby hade hemma i Eriksdalshallen tappat 2-0 till 2-2 i slutminuterna mot Torslanda och därmed försatt chansen att gå om IFK.

Omgångens segrare i övrigt är Strängnäs som med en komfortabel seger klättrade över nedflyttningsstrecket och Örebro SK som i en helt galen tillställning vände 0-6 (!) till seger 11-9 mot Linköping och därmed också säkrade kontraktet. Norrköping faller därmed ur SFL till nästa säsong liksom tidigare nedflyttningsklara Linköping och Halmstad.

SFL bantas till nästa säsong till tolv lag. Därför är det tre lag som lämnar högsta serien och endast ett lag som tar klivet upp. Det är sedan tidigare klart att det laget är Athletic Eskilstuna som nu alltså kan se fram emot heta derbyn mot främst Strängnäs men även de båda örebroklubbarna nästa säsong!

Futsal - senaste