Link

Klart för finalerna Umeå-Falcao

Regerande mästarinnorna Falcao utmanas av Umeå IK i årets dubbelmöte om SM-titeln i futsal på damsidan. Umetjejerna inleder på hemmaplan nu på söndag den 10 mars med returen i Botkyrkahallen helgen därpå (16/3).

Bilden: Anna Sjöström (numera Sjöström Amcoff) och Malin Moström med många år tillsammans i Umeå IK och fotbollslandslaget har nu nya titlar inom räckhåll. Bilden från VM 2003 i USA som slutade med svenskt silver.

Som regerande mästarlag bär Falcao favoritskapet men det är ett mycket välmeriterat motstånd man ställs emot i finalerna. Kanske inte futsalmässigt men definitivt i fotbollstermer.

Umeå mönstrar ett lag med åtskilliga hundra fotbollslandskamper och stora titlar på meritlistan. Anförda av forna landslagskaptenen Malin Moström gick UIK segrande med minsta marginal från semifinalmötet med Åkullsjön (totalt 7-6). Therese Kapstad har visat att målkänslan finns där än, hela 17 mål har det blivit i RFL-slutspelet.

Falcao har gått genom årets RFL-säsong med idel segrar så när som på en förlust.