Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Detta innebär Överklagandenämndens beslut

Överklagandenämndens har beslutat att bifalla Östersund Elitfotboll AB:s överklagan och ge klubben elitlicens för säsongen 2020. Svenska Fotbollförbundets tävlingschef Lars Helmersson förklarar vad beslutet innebär.

– Efter att Licensnämnden beslutat att inte bevilja Östersunds Elitfotboll AB elitlicens för säsongen 2020 tilldelades IK Brage den vakanta platsen i Allsvenskan. Detta under förutsättning att Licensnämndens beslut inte skulle komma att ändras av överklagningsorganen. När Överklagandenämnden nu har beslutat att bifalla Östersunds överklagan och bevilja Östersunds Elitfotboll AB elitlicens för säsongen 2020, blir följden att berörda föreningar flyttas tillbaka till den serienivå som de tillhörde innan Licensnämnden meddelade sitt beslut. Föreningarna kommer att överta varandras platser i spelordningarna, säger Lars Helmersson och fortsätter:

– Om det visar sig att fastställda speldagar medför problem för någon av de berörda föreningarna, så kommer SvFF och SEF se över möjligheterna att hitta en annan speldag för den/de berörda matchen/matcherna.