Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Fördel Kalmar i kvalet

Kalmar har goda förutsättningar för allsvenskt spel även 2020 efter att ha bortabesegrat Brage med 2-0 i det första kvalmötet. Målskyttar Geir Andre Herrem och Nils Fröling.

Bilden: Nils Fröling (till höger) jublar efter sitt 2-0-mål mot Brage.

Det var Kalmar som gjorde målen i en spelmässigt jämn första kvalkamp på Domnarvsvallen. Geir Andre Herrem kunde med lite tur och stor vilja trycka in 1-0 i den första halvleken. Nils Fröling satte tvåan i den andra halvleken efter att Fidan Aliti hittat fram med en lång djupledsboll från egen planhalva till Fröling, som lite väl lättvindigt fick spring sig fri och komma först på bollen.

Brage hade mycket eget spel och lyckades, trots att Kalmar efter 1-0-målet mest ägnade sig åt kontrollerande spel, skapa ett par bra lägen att göra mål. Framför allt var det när Christian Kouakou hotade i djupled som det hettade till, men kylan i avsluten saknades den här kvällen.

Returen spelas i Kalmar på söndag klockan 14.45.