Link

Svensk trio klar för Skandinaviska Mästerskapen

IF Elfsborg, Malmö FF och IF Brommapojkarna. Där har ni den trio lag som representerar Sverige i de Skandinaviska Mästerskapen för P18-lag senare i höst. Samtliga lag är kvalificerade efter att ha slutat topp tre i P19 Allsvenskan.

Bilden: IF Elfsborg vann P19 Allsvenskan och är ett av tre lag att spela Skandinaviska Mästerskapen.

Skandinaviska Mästerskapen spelas i Prioritet Serneke Arena i Göteborg i november och december. Sverige representeras av de tre bästa lagen i P19 Allsvenskan vilket redan nu är klart att det blir IF Elfsborg, Malmö FF och IF Brommapojkarna.

Danmark ställer upp med ettan och tvåan i P19-serien, FC Midtjylland och Esbjerg, två föreningar som båda redan har vunnit turneringen, medan Norge skickar vinnaren av P19-serien, vinnaren av P18-serien och Sogndal som spelar UEFA Youth League – om de går vidare från den första omgången av UYL.

Turneringen spelas för fjärde året i år. De deltagande lagen delas upp i två fyrlagsgrupper där alla möter alla och vinnarna av respektive grupp möts i en final. Speldagar för gruppspelet är fredag 15 november, 17 november och fredag 6 december. Söndag 8 december är en finaldag.

Regerande mästare är norska Sogndal medan Esbjerg och FC Midtjylland har tagit hem de andra turneringssegrarna. Det innebär att ett svenskt lag aldrig vunnit Skandinaviska Mästerskapen. Dags för det nu?

Fakta Skandinaviska Mästerskapen:
Skandinaviska mästerskapen spelas för fjärde året i rad. Tanken är att skapa internationell matchning och att förlänga säsongen för våra bästa U18-lag.

Deltar gör lag från Sverige, Norge och Danmark. Sverige representeras av de tre bästa lagen i U19 Allsvenskans slutspelsserie. Från Danmark kommer de bästa lagen från P19-serien. Norge gör ett urval bland de norska lag som deltar i UEFA Youth League samt i nationella U18- och U19-serien.

Gruppspel 15 november, 17 november samt 6 december.
Finalspel 8 december.

Spelare ska vara födda 2001, max tre spelare som är födda 2000 får användas.

Tipselit.se