Link

Elfsborg pallade trycket och säkrade titeln

Elfsborg tog hem slutsegern i P19 Allsvenskan 2019. Detta efter 2-0 hemma mot IFK Norrköping i den sista omgången.

Det blev aldrig något riktigt drama i avslutningen av P19 Allsvenskan. Inför den sista omgången så hade tre klubbar chansen att bli mästare, men med en poängs marginal var det fördel Elfsborg som i den sista matchen hade IFK Norrköping på hemmaplan.

Skulle IF Brommapojkarna eller Malmö FF bli mästare så var båda lagen tvungna att förlita sig på andra resultat.

Elfsborg tog en tidig ledning mot IFK Norrköping efter en hörna där Gustav Broman stötte in bollen. Resan mot guldet skulle dock bli allt annat än lugn för boråsarna. IFK Norrköping skapade många chanser och stod upp väldigt bra.

I den andra halvleken hängde 1-1 i luften men istället gjorde Elfsborg 2-0 på hörna igen, denna gången genom Noah Söderberg.

Kort efteråt fick IFK Norrköping en spelare utvisad men fortsatta ändå att trycka på för en utjämning. Tobias Linderoths mannar kunde dock stå emot och guldet i P19 Allsvenskan 2019 är ett faktum.

I de övriga toppmatcherna vann både IF Brommapojkarna och Malmö FF med 3-2 och slutar där med tvåa och tre i serien. Samtliga tre klubbar är sedan innan klara för spel i vinterns Skandinaviska Mästerskap för P18-lag.

SM-guldet är Elfsborgs andra raka för pojkar födda 2000. Förra året vann samma trupp P17 Allsvenskan. Härnäst väntar returmatch i UEFA Youth League mot FC Midtjylland för Elfsborg.