Link

Hammarby mästare efter drama

Upplösningen av P17 Allsvenskan blev dramatisk. Malmö FF och Hammarby turades om att ha grepp om guldet men till sist blev det klart att Hammarby IF är svenska mästare i P17 Allsvenskan 2019. Detta efter seger i den avslutande matchen samtidigt som Malmö FF förlorade.

Bilden: Firande Hammarby efter slutsignal. Foto: Hammarby.

Malmö FF hade ledningen inför den sista omgången och bortamatchen mot tabelltrean Halmstads BK. I Stockholm mötte tabelltvåan Hammarby IK Sirius. En seger för Malmö FF och skåningarna skulle vara svenska mästare samtidigt som Hammarby inte plockade in 14 mål i målskillnad vid en seger mot IK Sirius.

Hammarby gjorde sitt i Stockholm där Sirius besegrades med 6-1. Större dramatik var det i Halmstad och matchen mellan HBK och Malmö FF. Malmö hade några fina lägen att ta en tidig ledning men det var Halmstad som gjorde 1-0 i matchen genom Johan Gudmundsson. Strax innan halvtidsvilan fick Malmö FF en spelare utvisad och uppförsbacken blev med ens mycket större för skåningarna.

Malmö FF visade dock prov på stor moral i den andra halvleken. Tre minuter in i densamma kvitterade MFF genom Ajdin Avdic som snappat upp en retur på Roony Bardagjis skott. Med kvarten kvar att spela gjorde Malmö också 2-1 genom David Edvardsson, och just då var MFF svenska mästare.

Sju minuter från slutet gjorde dock Eric Svensson 2-2 på straff och med bara en minut kvar att spela fastställde Hampus Hägg slutresultatet till 3-2 till Halmstads BK.

Resultatet innebär att Hammarby IF är Svenska Mästare i P17 Allsvenskan 2019 och att Halmstads BK seglade upp på silverplatsen. Malmö FF slutar trea.

För Hammarbys del så bärgades här den enda titeln som klubben inte klarade av att ta förra året, då det blev seger i tre av fyra årgångar på ungdomssidan. Årets P17-mästare tog också segern i P16-serien 2018 och är därmed mästare för andra året i följd.

Segern innebär att Hammarby IF också representerar Sverige i nästa års UEFA Youth League. 

Tipselit.se