Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Uddevallakross i SM-finalen

Örebro FC skulle utmana IFK Uddevalla i SM-finalen inför hemmapubliken i Idrottshuset. Men när det väl gällde visade regerande mästarna från Bohuslän just det, mästarklass. Man utnyttjade varje tillfälle som gavs och efter 4-0 i halvtid gick man fram till slutseger 10-1.

Det var ett fokuserat Uddevalla som gjorde jobbet i varje moment. Och då hade Örebro inte möjlighet att sätta emot. 4-0 för gästerna var siffrorna i halvtidsvilan efter ett par oerhört vackra futsalmål.

Kristian Legiec gjorde det första och det sista. Landslagsstjärnan kom in i laget i andra halvan av SFL-säsongen men har haft trögt med målskyttet.

- Jag är en målskytt men jag har hela tiden sagt att det kommer när det väl gäller, sa Kristian i halvtid.

- Vi gör det fantastiskt bra, vi pressar de högt med fyra spelare och gör precis det jobbet som vi sagt att vi ska göra.

Örebro levde på hoppet när andra halvlek startade men när 0-5 kom direkt for det långt västerut. Till slut blev det 1-10.

- Jag tränar med landets bästa spelare varje dag och jag önskar att jag kunde ta ut allihop i landslaget, sa en lycklig Petrit Zhubi, uddevalladirigenten, direkt efter att laget försvarat sitt SM-guld.

IFK Uddevalla försvarade sitt SM-guld på det mest övertygande sätt man kan tänka sig. Nu steppar SFL och futsalen upp inför nästa säsong där man går över till en rak serie med 14 lag över 23 omgångar.