Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Fördel BP i kampen om Allsvenskan

I Allsvenskan gjorde Jack Lahne fyra mål för sitt Brommapojkarna. I det första allsvenska kvalmötet med Athletic Eskilstuna gjorde han enda målet på Tunavallen.

Målet kom i tolfte minuten. Kristján Flóki Finnbogason hittade Lahne med en perfekt djupledsboll och ensam med Eskilstunas målvakt Gianluca Curci sköt Lahne in 1-0. Bollen tog på Curcis fot, men avslutet var tillräckligt hårt för att gå i mål.

- Jag är nöjd med första halvlek. Ett skott, ett mål. När jag fick passningen blundade jag och sköt och så hörde jag jublet från läktaren, sa Jack Lahne i paus i C More.

Lahne, bara 17 år och klassad som ett fotbollens underbarn, visade också tidigt i andra halvlek sin snabbhet då han sprintade förbi Zourab Tsiskaridze och så när hittade Christopher Brandeborn.

I första halvlek hade Eskilstuna sin bästa och offensivt farligaste spelare i Ousamane Camara, men hemmalaget kom aldrig riktigt till några farliga avslut.

- Nu måste vi spela smart med huvudet och få ett resultat, sa Eskilstunas tränare Nejmana Miljanovic efter 45 minuter.

Och då tänkte han inte bara på andra halvlek utan också på att det ska spelas en retur på Grimsta IP på söndag.

Kvällens andra halvlek gick också spelmässigt i Eskilstunas färger, men BP försvarade sig och det fanns ingen i hemmalaget som kunde stiga fram och sätta Nikola Petric på några större prov. I stället var det faktiskt BP som skapade 2-0-chanser vid hörnor och omställningar där Philip Hellquist hade en nick i stolpen. BP:s målvakt Nikola Petric spelade för övrigt samtliga 30 matcher i Allsvenskan.

Eskilstunas målvakt Gianluca Curci spelade 27 matcher i Superettan och höll nollan i 16 av dem, men den här gången fick han ge sig för en 17-åring! För Eskilstuna sprack också en nolla då man inte förlorade en enda hemmamatch i serien och sviten på 18 matcher utan förlust tog också slut.

Kan Eskilstuna vända på "halvtidsresultatet" på söndag?

- Jag tycker kanske att resultatet i dag är lite orättvist, så visst kan vi vinna på söndag. I dag hade vi spelet och skapade fyra, fem chanser och kunde ha gjort mål, men vi hade inte tillräcklig skärpa, summerade Eskilstunas tränare Nemanja Miljanovic utan att ha gett upp kampen

Men räkna med inte något feglirande BP.

- Vi kör på som vanligt, vi spelar inte på resultatet, fastslog BP:s tränare Roberth Björknesjö avslutningsvis i C More.

Returen spelas på söndag på Grimsta IP med avspark 14.45 och visas i TV4.

Larne Wallisson

Serier - senaste