Seger med 2-1 mot Irland

Efter att båda lagen förlorat sina inledande matcher i UEFA Development Tournament i Blekinge var både Irland och Sverige revanschsugna. Sverige var det lag som drog det längsta stråt och efter ett sent mål av Alexandru Ghita vann Sverige med 2-1.

Bilden: Alexandru Ghita och Allen Smajic. Den föstnämnda gjorde Sveriges segermål mot Irland.

Både Sverige och Irland föll tungt i sina premiärmatcher i UEFA Development Tournament i förrgår. Idag när lagen möttes på Brunnsvallen var det Sverige som tog tag i matchen. I den 35:e minuten kunde William Andersson slå in bollen efter en fin framspelning av Aaron Stoch Rydell.

- Spelarna jobbar riktigt hårt hela matchen. Idag är arbetsinsatsen rejält hög och det hjälper oss att vinna, säger förbundskapten Christofer Augustsson.

Efter målet fortsatte Sverige att äga bollen, men hade svårt att komma till målchanser. Istället bjöds Irland på farliga kontringar.

- Vi har mycket boll men svårt att ta oss framåt, vi vill mycket men gör många misstag. Det gör att vi inte riktigt kommer fram till avslut, istället kan Irland kontra på oss. Eftersom vi tappar bollen i farliga lägen får vi jobba hårt hela matchen, säger förbundskapten Christofer Augustsson.

I andra halvlek står matchen och väger. Sverige äger mycket boll, men har fortsatt svårt att komma till riktigt farliga målchanser. I slutskedet ändras karaktären då Irland går för ett kvitteringsmål. Matchen öppnas upp och Sverige kommer till ett par fina chanser. I den 93:e minuten får Liam Mahachai Källman bollen på högerkanten i hög fart, på en touch spelar han bollen in i planen och det är bara för Alexandru Ghita att stöta in den i mål.

- Där är ett anfall på det sätt vi vill göra, sätta ett inspel från kanten och från nära håll stöta in bollen, ett jättefint anfall, säger Christofer Augustsson.

Irlands Luke Kehir reducerar på frispark i matchens sista sekund. Men kort efter målet blåser domaren av, det hinner aldrig bli riktigt spännande.

- Vi kommer från att ha förlorat första matchen, det är starkt att stutsa tillbaka och vinna denna match. Vi behöver fortsätta jobbet med att få ihop den här gruppen. I höstas blev vi drabbade av covid och missade flera matcher. Vi är inte klara med att forma lagets indentitet utan det är ett arbete som vi jobbar med, säger Christofer Augustsson.

Sveriges startelva: 1 William Nieroth Lundgren - 5 William Rashidi, 14 Albin Gashi, 4 Måns Petersson, 6 Arvin Davoudi-Kia - 18 William Andersson, 17 Oscar Steinke Brånby, 8 Isak Alameyehu Mulugeta - 20 Aaron Stoch Rydell, 13 Jayzon Ezeb, 9 Nuurdin Ali Mohudin.

Nationella partners