Danmarksmatchen inställd

Morgondagens match mot Danmark i Algarve Cup 2022 ställs in. Danmark har under torsdagskvällen meddelat turneringsorganisationen att de fått in covid-19 i truppen och drar sig ur turneringen. Sverige tilldöms segern, 3-0 på WO, och får nu ställa om siktet till matchen mot Portugal på söndag.

Under morgondagen skulle damlandslaget spela sin första match under Algarve Cup mot Danmark. Men matchen har under torsdagskvällen ställts in på grund av covid i den danska truppen.

- Vi har fått beskedet från Danmark och turneringsorganisationen att laget fått in covid i sin trupp och att man drar sig ur årets upplaga av turneringen. Det är så klart väldigt tråkiga nyheter för både turneringen, Danmark och oss, men vi får nu planera om morgondagen för att fortsätta förberedelserna på bästa sätt inför vår fortsättning av turneringen, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

- Vissa saker kan vi inte påverka och det här är en sådan sak. Det är givetvis tråkigt att vi inte får spela den här matchen mot Danmark som vi sett fram emot, men nu får vi ställa om morgondagens planer och genomföra en bra träning och fortsätta förbereda oss för vår match mot Portugal som väntar på söndag, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Den första matchen för damlandslaget under Algarve Cup spelas nu i stället mot Portugal på söndag, klockan 18.05 som tidigare planerat. Sedan kommer en placeringsmatch spelas på onsdag nästa vecka.

Nationella partners