Truppen till Ukrainamatcher

Precis som för herrlandslaget står dubbellandskamp i Estrad Alingsås näst på schemat för damlandslaget. 4 och 5 februari väntar möten med Ukraina och förbundskapten Gabriel Dias har nu tagit ut truppen.

Bilden: Madeleine Stegius, utsedd till årets futsalspelare, återfinns i den uttagna truppen.

15 spelare har kallats till den kommande samlingen i Alingsås. Där ställs Sverige mot Ukraina i två träningslandskamper.

– I de senaste matcherna, speciellt i EM-kvalet mot Italien, har vi stått upp väldigt bra. Nu är våra spelare dessutom mitt i säsong, så jag tror att vi kan göra två bra matcher. Ukraina är ett väldigt bra lag, de har spelat tillsammans länge och rör sig mycket på planen. Det kommer att bli ett utmärkt test för oss, säger förbundskapten Gabriel Dias.

I december månad fick man chansen att testa lite nya namn under en träningsvecka på Bosön. Flertalet spelare imponerade på förbundskaptenerna, och i truppen till matcherna mot Ukraina får målvakten Ronja Andersson chansen till debut. Även Tove Sjödin är tillbaka efter skada.

– Vi följer spelarna och tittar på matcherna. Vi har en grupp på 28 spelare som vi väljer mellan, och alla vet att man måste göra det bra i klubblaget för att ha en chans i landslaget. Jag var tvungen att utelämna många spelare till den här samlingen som spelar riktigt bra i sina klubblag, säger Dias.

Matcherna mot Ukraina spelas 4 februari klockan 19.00 och dagen därpå, 5 februari, klockan 15.00. Båda i Estrad Alingsås.