VM-kval på hemmaplan i vår

VM-kvalets inledande omgång lottades på tisdagen och Sverige drog motståndet Albanien, Andorra och Österrike.
Kvalgruppen avgörs i Sverige 4-13 april.

Bilden: Senast det begav sig, 2019, hade Sverige hemmaplan i VM-kvalets Preliminary Round och gick vidare som grupptvåa efter Belgien som man föll mot med 5-8 inför en fullsatt Estrad Arena i Alingsås.

Sverige var på förhand utsett som en av sex värdnationer för gruppspelet. På vilken ort matcherna ska spelas är ännu inte känt. Högst rankade motstånd i gruppen är Albanien. Andorra är ett kompetent futsalmotstånd, nationens status ska inte förväxlas med den för fotbollslaget. Att Österrike, som gör vm-kvaldebut, har sina styrkor fick vi prov på i september när Sverige kom från dubbelmötet med en förlust och ett kryss.

Första kvalsteget av fem

Preliminary Round är det första av fem kvalsteg för att nå VM-slutspelet 2024. I den inledande rundan gör de 24 lägst rankade i Europa upp. Nationerna lottas in i sex fyralagsgrupper där ettan och tvåan tar sig vidare till Main Round. Matcherna ska spelas 4-13 april 2022.

Sverige som är rankat 31:a på UEFA:s nationskoefficientlista var i seedningsgrupp 2 vid dagens lottning.

Läs mer

De grupper som lottades fram i Preliminary Round. Foto: UEFA