Möller fortsätter som U23-förbundskapten

Sedan i somras har Martin Möller varit tillförordnad förbundskapten för U23-landslaget. Nu får han fortsatt förtroende i rollen.
- Det känns jättebra att få göra det här över tid och på heltid också. Det ger mig utrymme att vara lite mer långsiktig och inte bara ta det samling för samling, säger han.

När Reneé Slegers lämnade förbundskaptensjobbet i U23-landslaget för FC Rosengård tidigt i somras tog dåvarande assisterande förbundskaptenen Martin Möller över uppdraget som tillförordnad förbundskapten under hösten. Men nu får Möller alltså fortsätta sitt uppdrag.

- Vi är mycket glada att efter en lång process, tillsammans med A-landslagsavdelningen, presentera Martin Möller som ungdomsförbundskapten för U23, säger Yvonne Ekroth, landslagschef för U23- och flicklandslagen.

- Martin har en gedigen fotbollsbakgrund och erfarenhet, en bredd i sitt tränarledarskap. Detta krävs i en roll där man dels ska behärska utbildning och resultat med landslag men även vara insatt i förenings- och distriktsverksamheten med våra nationella fotbollsutbildare samt utbildningsverksamhet. Vi har haft förmånen att ha honom som tillförordnad förbundskapten under hösten och hälsar nu honom varmt välkommen till vår avdelning och SvFF.

"Vi har väldigt många unga skickliga spelare"

För Möllers del - som basat över U23-landslaget under tre landslagssamlingar med totalt fyra landskamper - innebär det här att han kan planera och tänka mer långsiktigt tillsammans med sin ledarstab i sin roll att förbereda spelarna för ett eventuellt A-landslagsspel i framtiden.

- Det är vi som ska göra så att spelarna kan gå in i ett A-landslag. Det är ju det som är syftet. En av utmaningarna är att slussa in nya spelare, för vi har väldigt många unga och skickliga spelare i landet, säger Möller:

- Vi märker ju att unga spelare från Sverige är intressanta. När vi spelar så finns ett stort intresse från England, Spanien, Italien och Tyskland främst där för att titta på våra spelare.

Ska vara mjuka övergångar mellan landslagen

Samarbete mellan de olika landslagen är viktigt – särskilt just med Peter Gerhardsson och Magnus Wikman i A-landslaget men även med Caroline Sjöblom som är förbundskapten för F19-landslaget. 

- Vi för en dialog hela tiden. A-landslaget ser spelare från oss som potentiella A-landslagsspelare. När vi tar ut en landslagstrupp och är iväg på landslagssamling behöver vi ha med i beräkningarna att spelare kan försvinna till A-landslaget, vilket som sagt är syftet. Vi samverkar så mycket som vi kan, det ska inte vara en chock att gå från F19 till U23 eller till A.

Nästa landslagssamling för U23-landslaget, med Möller som förbundskapten, väntar i av februari då det ska spelas landskamper mot Nederländerna och Portugal.

Nationella partners