Norge vann Nordic Cup

Sverige och Norge möttes i en direkt avgörande match om slutsegern i Nordic Cup på lördagen. Och det blev norrmännen som kunde vinna med 3-2 (1-1) och därmed vinna turneringen för första gången.

Bilden: Adnad Cirak under matchen mot Norge. Foto: David Gerd

Under lördagen var det dags för Nordic Futsal Cup 2021 att avgöras. Värdnationen Sverige tog emot Norge i det som blev en finalmatch, sett till tabelläget. Det var nämligen bara de två nationerna som hade chans på titeln.

Sverige var laget som inför den tredje och sista matchen toppade tabellen på fyra poäng. Norge låg tvåa med lika många poäng men med två måls sämre marginal. Därmed skulle även oavgjort räcka för svensk slutseger.

Inledningen av matchen var jämn och tuff. Efter drygt åtta minuters spel var det dock Norge som skulle ta ledningen i matchen genom Lars Røttingsnes.

Men med vetskapen om att det var långt kvar att spela fortsatte Sverige gneta på utan någon stress i spelet, och man kom också fram till några riktigt heta lägen under den första halvleken. Men bollen ville inte riktigt in.

Till slut kom dock det förlösande målet, knappt två minuter innan pausvilan, genom Fehim Smajlovic och stort jubel utbröt i Brinova Arena.

Sverige tvingades även till ett målvaktsbyte under den första halvleken där Viktor Jansson utgick skadad. In kom då Viktor Sääf som därefter vaktade målet under resterande del av matchen.

Starten av den andra halvleken blev minst sagt tung. Två och en halv minut in återtog Norge ledningen, och bara en minut senare utökades den till 3–1.

Det satte Sverige i ett läge där man nu verkligt behövde trycka på framåt, med vetskapen om att minst ett oavgjort resultat krävdes.

Liridon Makolli tryckte dit reduceringen mitt i den andra halvleken, och man satte genast igång jakten på det så viktiga kvitteringsmålet.

Men trots att man mot slutet även försökte med jokerspel kunde Norge hålla tätt – och hålla ut. Slutresultet skrevs till 2–3 (1–1) och därmed var det Norge som tog hem Nordic Futsal Cup 2021. Sverige slutade tvåa.

I den avslutande matchen besegrade Danmark Grönland med 7–4 och slutade därmed trea

David Gerd